Nagyon, nagyon bánt, hogy nem tudom miből lesz idén karácsony, egész pontosan hogy miből fizetem ki az ajándékokat....de a gyerekek nem kapnak semmit máskor, lassan a szülinapjuk is csak említés szintjén valósul meg :( A karácsonyt nem engedhetem ugyanerre a sorsra jutni :( De mostmár fél éve munkanélküli vagyok, az adósságaink csak nőnek, a férjemnek ki tudja meddig van még munkája....

Szóval tyar a helyzet.... de ugyebár a remény hal meg utoljára :)
Így nálunk már most elkezdődik a rákészülődés, szépen, lassan :) Rengeteg tervem van, erről majd írok egy külön posztot, hátha más is ötletet merítene belőle, bár eddig senki nem olvasta a blogomat, rajtam kívül :)

A politika. Nagyon, nagyon elegem van a jelenlegi, és az előző kormányból, és tényleg igaza lehet azoknak, akik azt mondják sokan el fognak menni....én is egyre jobban gondolkodom rajta, mert egyszerűen nem állapot, hogy 3 gyereket nevelünk, panelban élünk, nincs autónk, és így is folyamatosan nélkülözünk....az szerintem már fokozhatatlan, hogy nemhogy nyaralni, de az állatkertbe, csodák palotájába, stb sincs pénzünk elvinni a gyerekeket :(
De továbbmegyek, nem tudom megfizetni az egészséges ételeket. A gyógyszereikre nem futja....
És akkor azt olvasom, hogy jövőre megint a gazdagok járnak jól??? És nap mint nap tapasztalom, hogy rajtunk mindenki bevasalja amit csak lehet, a pár ft-os késedelmi kamatig, de bezzeg Tamás cége havonta több millió adót és járulékot csalhat el.....minden következmény nélkül, immár évek óta.... miért? Miért mindenki a kisembereket sarcolja, a nagyhalakra miért nem mennek rá???? Kedves Orbűn Viktor, legyen kedves ezek ellen a cégek ellen fellépni.....ne annyiban merüljön ki a családtámogatás, hogy ad jó sok adókedvezményt a gyerekek után, amit természetesen nem tudunk kihazsnálni, hanem legyenek bölcsődék, kötelezzék a munkáltatókat hogy gyerekeseket is vegyen fel, támogassák az otthonról végezhető munkákat, legyen lehetőségünk tanulni..... mert most nincs semmi....munkát sem kapok, a hátam mögött gyerekkel.....A tanfolyamokat nem tudom kifizetni, így vállalkozni sem tudok....és ott tartok hogy az önkormányzattól kell segítséget kérnem hogy legyen karácsony, vagy hogy ne kapcsolják ki a villanyt....csoda hogy el szeretnénk innen menni????

A bejegyzés trackback címe:

https://3gyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr72397525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása