aZanya 2010.12.15. 09:21

Joyssy cipő

 Régóta MBT cipőt használó család vagyunk, elkötelezett hívei a gördülő cipőknek. Édesanyám pár éve még 10 métert sem tudott megtenni fájdalom nélkül, ma már bármit meg tud tenni (na jó, maratont azért nem fut), a nagy bevásárlástól kezdve a munkáig. 

Sokat gondolkodtam, hogy hogyan tudnám biztosítani gyerekeimnek a jó, egészséges cipőket. Első problémám, hogy nincs pénzünk új cipőre. Évek óta használt cipőben járnak, bár ezeket a cipőket roppant körütekintően vásárolom. Természetesen nem lehet a cipő kitaposott, csámpás, nem lehet a sarka megtörve, elkopva, stb. A másik fontos dolog, hogy csak és kizárólag Clark's cipőket hordanak. Ez a márka, amiben sosem csalódtam, és roppant egészségesnek tartok. Nagyon hajlékony talpa, puha bőr belső és külső része, harántemelés nélküli talpa, és alacsony kérge van. Hitem szerint az a jó gyerekcipő, amely hagyja hogy a talp boltozata, a boka tartása magától alakuljon ki. Nem jó ha a talp alá van támasztva, a boka körül van szorítva, mert így az izmok nincsenek rákényszerítve a munkára, és gyengék lesznek, ami a későbbiekben kóros következményekkel járhat. 

Nos, eddig még nem tértem a tárgyra, ami pedig a Joyssy cipő. Ezt a cipőt az MBT feltalálójának fia fejlesztette ki, és sajnos nagyon drága, új ára 20-25 e. Ft körül van. Sikerült azonban elérhető áron hozzájutnom a Teszveszen, és nagyon meggyőzott a cipő. Nem az győzött meg, hogy nagyon jól össze van rakva, hogy nem szorítja össze a gyerek lábát, hogy az egész talpa puha és kényelmes, hogy jól szellőzik, hogy supináló sarka van hanem az, hogy a lányom nem veszi le :) Egyszerúen nem. Kint hó van, ő csizma helyett inkább ezt kéri, ha hazaér, lemossa a talpát és hordja tovább. Sőt az oviban is lemosatta az óvónénikkel, hogy bent is ez lehessen rajta. És ez azt hiszem mindent elmond. Kíváncsi vagyok meddig fogja bírni a cipő ilyen intenzív használat mellett. De egyelőre vadászok a másik kettőnek is, mert engem meggyőzött :)

www.joyssy.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://3gyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr502516983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása