Úgy várom a karácsonyt, mint egyik gyerekem sem :) Egyszerűen imádom :) 

Nagyon szerettem akkor is, amikor még én voltam gyerek, anyuék valahogy mindig nagyon szépp tették az ünnepet, bár nem volt az igazi....ezért igyekszem én különlegessé tenni a gyerekek számára. Mert nálunk a karácsony nem csak a karácsonyfáról és a minél több ajándékról szól, hanem a közösen eltöltött időről. Mindig hiányolom, hogy a rohanó hétköznapokon nincs időnk egymásra. Bár én itthon vagyok, napközben tanulok, intézem az üzleti dolgaimat, vár a házimunka, és délután, mire összeszedem a gyerekeket, és hazaérünk már jóformán csak a vacsorára, fürdésre marad idő. Emiatt nálunk az advent a családról szól, arról hogy igyekszünk minden időnket egymásra fordítani. Ilyenkor leállok az eladással, venni sem veszek semmit a neten, sőt a számítógép sem megy egész nap. Ilyenkor készítjük el a gyerekekkel közösen az adventi naptárt, ami idén, ha minden jól megy kartonvároskának fog kinézni. Az első vasárnap előtt általában szombaton elmegyünk gyűjtögetni, mindenféle terméseket, magokat, ami a koszorú díszítéséhez kell, amit pedig nem tudunk magunk megcsinálni, azt megvesszük hozzá, és otthon megcsináljuk a gyerekekkel. Ilyenkor készül el az ajtódíszünk is, és ekkor kezdjük el hallgatni és tanulni a karácsonyi dalokat.

 

Apával forralt bort főzünk, általában sütünk is valami finomat, és a gyerekeken eluralkodik a várakozás :) Bár már most is egyre gyakrabban emlegetik a karácsonyt, mégis az első gyertya meggyújtása valahogy kézzelfoghatóvá teszi az egészet. Alig várom :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://3gyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr602471503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása