Nagyon gyors, nagyon finom :)
A lazacfilét 6-7 cm széles csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk (mi frissen őrölt borsot tettünk rá), friss bazsalikommal meghintve állni hagyjuk. Az egész pisztrángot beirdaljuk, szemét kivesszük, sózzuk, borsozzuk, állni hagyjuk.
A krumplit sós vízben megfőzzük, figyeljünk rá, hogy ne legyen túl puha mert szétesik. Friss rozmaringot vajon megfuttatunk, a főtt burgonyát ebben megforgatjuk.
A borsót kevés sós vízben megpároljuk, csöpp tejszínnel elkeverjük, majd botmixerrel pürésítjük. (aki nem szereti benne a héját, annak javaslom a passzírozást).
Serpenyőben minimális olajat hevítünk, a lazacot gyorsan megsütjük. Kb 2-2 perc kell neki mindkét oldalon, így még nem szárad ki, a közepe kissé rózsaszín marad.
A pisztrángnak kicsit több idő kell, kb 4-5 perc mindkét oldalán.
A halat citrommal, koktélparadicsommal, zöldfűszerrel tálaljuk.
Nálunk a pisztráng nem fogyott el aznap, de másnap hidegen talán még finomabb volt.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek