Nagyon gyors, nagyon finom :)

A lazacfilét 6-7 cm széles csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk (mi frissen őrölt borsot tettünk rá), friss bazsalikommal meghintve állni hagyjuk. Az egész pisztrángot beirdaljuk, szemét kivesszük, sózzuk, borsozzuk, állni hagyjuk. 

A krumplit sós vízben megfőzzük, figyeljünk rá, hogy ne legyen túl puha mert szétesik. Friss rozmaringot vajon megfuttatunk, a főtt burgonyát ebben megforgatjuk. 

A borsót kevés sós vízben megpároljuk, csöpp tejszínnel elkeverjük, majd botmixerrel pürésítjük. (aki nem szereti benne a héját, annak javaslom a passzírozást).

Serpenyőben minimális olajat hevítünk, a lazacot gyorsan megsütjük. Kb 2-2 perc kell neki mindkét oldalon, így még nem szárad ki, a közepe kissé rózsaszín marad. 

A pisztrángnak kicsit több idő kell, kb 4-5 perc mindkét oldalán. 

A halat citrommal, koktélparadicsommal, zöldfűszerrel tálaljuk. 

Nálunk a pisztráng nem fogyott el aznap, de másnap hidegen talán még finomabb volt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://3gyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr512544618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása