aZanya 2010.07.20. 13:58

A göndör :)

Most van egy kis időm, épp alszik Lizi, így írok róla egy kicsit bővebben. 2008 áprilisában, nehéz döntések, és kb 40 perces vajúdás után hajnali negyed négykor megszületett. Pici volt, csak 3 kg, de gyönyörű :) Természetesen besárgult, nem kicsit, ugyanúgy mint a két nagyom is. Ez nálunk cslaádi hagyomány, így a kórházból egy rózsaszínbe öltöztetett narancssárga babát hozhattam haza :) Naggyon jól nézett ki :)

Liz jó baba volt, mint a két nagy is, nemigen nőtt, nemigen hízott, de evett, aludt, fejlődött, nem sírt sokat. 3 hónapos korától hordoztam, mert egyszerűbb magamra kötött gyerekkel bkv-zni, főleg ha van még kettő, akinek fogni kell a kezét :) Nagyon szeretett rajtam utazni, és utazott is sokat, először elöl, majd hátul, mei tai-ban és kendőben egyaránt. az 1 éves szülinapját sajnos a Lászlóban ünnepeltük, Rota vírus okozta kiszáradással. Így az amúgy sem kövér lánykám 8,700 g-ról 7,200-ra fogyott le. egy évesen tehét 7200 g volt és 70 cm. Nem volt nagy baba :)

Fenekét mosható pelenkába csomagoltam, mert igyekszem környezet-, és pénztárca-tudatos lenni. Ennek, vagy nem ennek köszönhető, de a 2. szülinapja előtt 1 hónappal már szobatiszta volt nappal, nem sokkal később már éjjel is. Tényleg eszményi baba volt, egészen mostanáig, amíg be nem köszöntött a dackorszak :) Valószínüleg ennek a viselkedésformának a megjelenését elősegítette a bölcsikezdés is (ja mert akkor még azt hittem, van munkám...), de most elég nehéz vele. A leggyakoribb szavai jelenleg a Nem, a NEM AKAROM, a leggyakoribb tettei a hiszti és a toporzékolás.... Tudom, elmúlik, eddig is elmúlt, de nehéz :) Az én legkisebb királylányom, a legbújósabb, legérzékenyebb, legkényeztetőbb kisbabám most hisztis kisördög. Már persze amikor hisztis, mert egyébként még mindig az a baba, aki spontán odaszalad hozzánk, és percekig símogat, ölelget, puszilgat minket :) 

Ő az a Csiperke, aki sosem sír ha felébred, akár magától teszi, akár valaki felébreszti. Mindegy hogy 5 percet aludt, vagy 10 órát, mindig mosolyogva ébred, ölelget, és puszilgat mindenkit, és közben 20x is elmondja hogy jóreggelt :)
 

 
 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://3gyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr762163667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása