Bár idén már nem, remélem jövőre tudjátok hasznosítani :)

A bajai hallé alapja a ponty, és némi apróhal, a víz, a hagyma, a jó pirospaprika, só, és csipőspaprika. No és egy bajai, aki elkészíti :)

Idén nem apukám főzte a halat (ő a bajai) hanem a férjem, így nem is lett igazi bajai a hallé :)

Szóval a megtisztított pontyszeleteket, a fejet, és a farkat jól besózzuk, hagymával összekeverjük és pár órára állni hagyjuk. Vízzel felöntjük, forraljuk. A tetejére szórjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk a csípős paprikát (cseresznyepaprika az igazi, de aki gyerekbarát módon készíti, ne tegye bele :)) Akinek van apróhala, azt is tegye hozzá, nekünk idén nem volt. főztük kb fél órát, kóstolás, és egy kis utófűszerezés után kész is volt a hallé. Nos ez így nem túl gyerekbarát, enyimek meg imádják a halat, így a következőt tettük. Kiszedtük az összes halat, a fejet, farkát kidobtuk, a szeleteket tálba tettük, annyi levet öntöttünk rá hogy ellepje, és a hűtőbe tettük kocsonyának. A többi lébe pedig megfőztünk 1 kg pangasius filét kis darabokra vágva. Gyufatésztával tálaltuk. 

Féltem, hogy a tengeri hal megváltoztatja az ízét, de szerencsére pont fordítva történt, a halnak lett pontyíze :) Így nagyon szerencsésen sikerült, a gyerekek úgy ették, mint kacsa a nokedlit. A bajai apukám pedig nagyon örült másnap a halkocsonyának :)

A hallevet mi 2 db, összesen 3,5 kg pontyból főztük, felhasználtunk hozzá kb 6-7 fej hagymát, sok-sok sót, paprikát.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://3gyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr852544599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása