2010.12.21. 17:14
túrós pogácsa avagy juhtúrós sajtosrúd
A világ legegyszerűbb receptje, és garantáltan mindig sikerül :)
Valamikor régen olvastam EMargit oldalán
Ugyanannyi túró (juhtúró), liszt, margarin (ha lehet inkább vaj), igény szerint só
Kevés reszelt sajt a tetejére.
A három összetevőt jól összegyúrom, hogy teljesen egynemű legyen. Ha síma túróból készül, akkor teszek bele sót is, juhtúróhoz nem szoktam. Ha összegyúrtam, hűtőben pihentetem, kb fél órát (ezalatt begyújtom a sütőt, lereszelem a sajtot, letakarítom a pultot a nyújtáshoz.
A tésztát kb fél centi vastag nyújtom (ha vastagabb eldől a rudacska, a pogácsa nem)
a tetejét lekenem tojássárgájával, megszórom a sajttal, és ha rudakat szeretnék akkor pizzavágóval elvágom, ha pogácsát, akkor szaggatóval kiszaggatom. Sütőpapírra teszem és megy a sütőbe. én gázsütő 5-ös fokozatán szoktam, kb 5-6 perc alatt megsül.
Egyszerű, gyors, és a siker garantált!
· 1 trackback Szólj hozzá!
Címkék: süti recept sós túrós pogácsa
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: automation testing courses in london 2019.04.13. 11:10:53
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek