aZanya 2010.11.05. 16:18

A termés :)

 Panelproliságunk ellenére igyekszünk megismertetni a kölkeceket a termeléssel, azzal hogy hogyan lesz az ennivaló....csirkét tartrani persze kicsit nehézkes lenne :) A közös halpucolás viszont szerves része a karácsonyi előkészületnek...azonban idén ültettünk :)

Méghozzá paradicsomot.

Már az ültetés is zgalmas családi program volt, majd a gyerekek izgatottan lesték hogy mikor bújik elő az első hajtás :) Utána minden nap megdöbbentek, hogy jajj anya, nézd megint milyen nagyot nőtt a paradicsom :) És ez így ment nap-napon át, majd Katu vette észre az első icipici virágot, és büszkén mutogatta mindenkinek, hogy azt ő ültette. 

Jó későn, agusztus végén, szeptember elején jelent meg az első paradicsomkezdemény. Ezt Bence szúrta ki, és örömmel újságolta. Elég lassan növekedtek, a szptemberi hidegek miatt immár a konyhaablakban, de beértek :) október közepén szedtük le a saját termesztésű "bio" paradicsomot. Katu szedte le, mindjárt meg is kostólta: Anya, ez a paradicsom finomabb mint az igazi! :) Igazi neki az amit veszünk :) Az a pár db icipici paradicsom pillanatok alatt elfogyott. Ekkor még volt 2 zöld paradicsom a töveken, de gondoltam, azok már nem fognak beérni...

Tévedtem. Bár folyamatosan száradtak el a paradicsom levelei (alulról felfelé) azért még utolsó lehelletével bepirosította a kicsi paradicsomokat :) Már ekkor meg voltam döbbenve a növény kitartásán, és szívósságán, de ma még jobban meglepődtem. Leszedtük az elszáradt leveleket, és ma észrevettem, hogy új hajtásokat hoz :) Van élet a halál után :)

A bejegyzés trackback címe:

https://3gyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr892426047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása