Bár nem vagyok az a fajta, aki karácsonykor igyekszik minél drágább és minél nagyobb ajándékkal elhalmozni a családját, aztán egész évben nyögni a törlesztést, de a gyerekek ilyenkor mindig nagy ajándékot kapnak, és általában nem egyet, nem kettőt. Persze ezt mindig behatárolja az aktuális anyagi helyzetünk, de igyekszem ilyenkor maximálisan kielégíteni a vágyaikat, természetesen az ésszerűség határain belül :)

Megmondom azt is hogy miért :) Nincs jobb dolog, mint látni az örömöt az arcukon :) Mivel év közben ők nem kapnak úton-útfélen ajándékokat, így nagyon, nagyon örülnek karácsonykor. Év közben pedig egyetlen alkalom van, amikor játékot kapnak, és az a születésnapjuk. Ezen kívül játékot nem, se névnapra, se gyereknapra. Nem is bírnánk anyagilag, és szerintem ha megvennénk nekik "soron kívül" mindent amit szeretnének, akkor nem tudnának igazán örülni egy idő után. Természetesen vannak kivételek, mondjuk ha kórházban vannak, akkor kapnak valamit, amit szeretnének, ami megkönnyíti átvészelni a nehéz napokat. Bence, ha összegyűjt az iskolában 5 db ötöst, akkor kérhet valamit bizonyos összeghatáron belül. Gyereknapon kirándulunk, vagy vidámparkozunk, vagy elmegyünk egy olyan helyre ahová szeretnének, akkor ez az ajándék. De nagyon elkanyarodtam a témától :)

A bővebb család azonban nem kap tőlünk ajándékot, mert nem győznénk anyagilag sajnos. Ők kinagyított fényképeket kapnak tőlünk, amik nem akármilyen képek, hanem direkt erre az alkalomra készülnek. Két kisgyerek van még az enyémeken kívül, a kishugom, aki 8 éves, és a hugom lánya, aki 4. Ők kapnak még ajándékot. 

A férjemet szeretem még meglepni, de elég nehéz. 3 éve a fényképezőgép bombasztikus meglepetés volt, de azóta nincs igazán amire vágyna, és pénzem sincs úgy...ötletem meg pláne :(

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://3gyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr932471610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása